DIRECTOR

Jordi Coll Claret

Començà la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat sota la direcció d’Ireneu Segarra i continuà els seus estudis musicals al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, on fou alumne de violí d’Eva Graubin.

 

Posteriorment es traslladà a Holanda per a estudiar al Koninklij Conservatorium de La Haia, on obtingué la llicenciatura de violí amb Mieke Biesta i Kees Hülsmann –solistes de la Rotterdam Philharmonic– i realitzà un postgrau de música de cambra amb K. Hülsmann i metodologia d’ensenyament del violí amb el reconegut pedagog i director Qui van Woerdekom, amb el qual també estudià direcció.

 

Pel que fa a la seva activitat professional, Jordi Coll ha estat membre del Trio Artàbria (cordes i piano) i el Quartet de Corda Dialogue, amb els quals va ser premiat als concursos de Joventuts Musicals i al Montserrat Alavedra. Amb aquestes formacions ha actuat a Holanda, Suècia, França, Alemanya, Bèlgica, Itàlia (Festivale di Treviso) i també al País Basc, Galícia, Andalusia (Festival de Granada, Sevilla), València, Madrid i als Festivals de Torroella de Montgrí i Peralada.

 

Ha col·laborat i col·labora amb les orquestres Barcelona216, Ciudad de Granada, Real Filharmonía de Galícia, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Pablo Sarasate (Pamplona) i Nacional Clàssica d’Andorra. En el camp de la música antiga ha col·laborat amb l’Orquestra Barroca de Sevilla i amb Al Ayre Español, i, pel que fa a la música contemporània, destaca l’estrena, a l’Auditori de Barcelona (Festival de la ICMC, 2005), de l’obra Shatter Cone per a violí i electrònica de P. Kokoras.

 

Actualment, Jordi Coll és professor de violí i director de l’Orquestra Simfònica al Conservatori Municipal de música de Manresa i director de la Camerata Bacasis.

Associació Musical de la Catalunya Central / Tots els drets reservats