HISTÒRIA

La Camerata Bacasis sorgeix de la necessitat de molts músics de la comarca que, un cop desvinculats del Conservatori de Manresa, es troben que no tenen un lloc proper per continuar vinculats a la música i seguir tocant l’instrument que tants anys han estat estudiant. És per aquest motiu que durant l’any 2010 un grup d’amics ex-companys del Conservatori mantenen una sèrie de reunions per tal de donar forma al projecte i donar-li l’impuls definitiu. Durant aquest primer any, es va anar contactant amb antics companys que podien estar interessats en formar-ne part, i entre tots els músics, perfilar la filosofia d’entitat que es voldria crear.

Des del principi es va tenir molt clar que Camerata Bacasis no pretenia ser una orquestra convencional, sinó que es voldria donar una gran importància a tres eixos fonamentals que fessin de l’orquestra una formació diferent i adaptable a la conjuntura del moment.

 

PRODUCCIÓ PRÒPIA:

Cada temporada l’orquestra produeix un projecte inèdit i sorprenent.

 

PROJECTE SOLIDARI/SOCIAL:

Els membres de Camerata Bacasis creuen fermament que la música té uns valors que van més enllà de la partitura, els músics i el públic.

És per això que, cada temporada, ofereixen una sèrie de concerts vinculats amb un tema social.

 

PROJECTE COL·LABORATIU:

Camerata Bacasis no és una orquestra només dels músics que en formen part, sinó que vol que persones i entitats musicals de la Catalunya Central se la facin seva i vulguin compartir projectes comuns.

 

Des d’un primer moment tots els músics que en formaren part van decidir, de forma unànime, que la direcció musical anés a càrrec del violinista i professor Jordi Coll, ja que la major part d’ells eren coneixedors del treball rigorós i de qualitat que podia aportar.

Un cop ja s’hagué perfilat el projecte i, iniciats els assajos a l’octubre de 2010, es feu la presentació pública amb un concert el 29 d’abril de 2011 a l’Auditori del Conservatori Municipal de Música de Manresa, tot presentant la primera producció pròpia dedicada a la música d’Astor Piazzolla. Aquest concert va tenir un èxit rotund i foren molts els mitjans de comunicació de la comarca que en feren ressò i crítiques molt positives.

Des d’aleshores nombrosos cors de la zona han contactat amb la Camerata per col·laborar en diferents projectes, que s’han sumat a les vàries produccions que, any rere any, s’han anat oferint al públic.

 

Associació Musical de la Catalunya Central / Tots els drets reservats