VIOLINS

Laura Casals Vilamú

Sant Fruitós de Bages. Títol Superior de Música al Conservatori del Liceu de Barcelona en l’especialitat d’interpretació de violí. Actualment rep classes de la violinista Eva Graubin i és professora de violí de les escoles de música de Castellterçol i Santa Maria d’Oló (on també forma part de l’equip directiu).

Té una àmplia experiència en el camp orquestral: a part de Camerata Bacasis, és violinista a la JONC, l’OSV (col·laboradora), SCCC, OAJC (col·laboradora) i, en el passat, de la JOCG, l’OrquestArt i Orquestra Gèrminans (col·laboradora).

 

Li encanta anar a fer una Voll Damm amb els seus amics i jugar al Trivial amb la família (malgrat acostumi a perdre!).

Maria Clotet Fons

Manresa. Biòloga ambiental amb un màster en ecologia terrestre i gestió del medi ambient a la Universitat Autònoma de Barcelona. Grau Professional al Conservatori de Manresa i actualment treballa com a professora en una acadèmia de Manresa i està estudiant el Màster en Educació Secundària per la Universidad Internacional de la Rioja.

 

En el seu temps lliure li agrada mantenir l’afició per la música tocant amb Camerata Bacasis però també anar a fer excursions per la natura en bona companyia, anar a fer una cervesa amb els amics i aprofitar quan plou per gaudir de l’olor de la terra molla.

Guillem Font Ordeig

Manresa. Estudiant de Medicina a la Universitat de Barcelona.

Membre de Camerata Bacasis des de la seva segona temporada i de l’Orquestra de Cambra Gèrminans de Barcelona.

 

Li agrada passar tardes mirant sèries i pel·lícules però també trobant-se amb els amics. Quan en té l’ocasió, li encanta gaudir de bons menjars i d’escoltar música de diversos estils.

Marcel Ignacio Riera

Sallent. Estudiant d’interpretació de violí al Conservatori Superior del Liceu a Barcelona i amb el repte i intenció de poder arribar al màxim de lluny possible en les seves aspiracions musicals. Ha rebut classes de violinistes prestigiosos com Eva Graubin, Kai Gleusteen o Oksana Solovieva, entre altres.

És intèrpret a la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i a la Jove Orquestra de la Catalunya Central.

 

Entre els seus hobbies hi descobrim les ganes de conèixer món, de viatjar.

Sergi Renom Vilardell

Moià. Estudiant d’Enginyeria Informàtica a la Universitat de Barcelona.

Sostingué el violí per primera vegada als 6 anys a l’Escola de Música de Moià amb el professor Humbert Rovira i estudià el Grau Professional sota els consells del violinista, director de la Camerata Bacasis, Jordi Coll, al Conservatori de Música de Manresa.

Intèrpret a la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, amb les que ha participat en nombrosos enregistraments.

 

Gran aficionat a la pràctica esportiva, a la ciència i a la fotografia.

Antoni Requena Sucarrats

Avinyó. Enginyer Informàtic per la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudiant d'interpretació (violí) a l’ESMUC.

Membre de Camerata Bacasis des de la seva fundació. Violinista a la Jove Orquestra de les comarques Gironines i a la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i ha estat col·laborador de l’Orquestra Gèrminans. També feu classes de violí de l’Escola de Música de Solsona. Ha rebut classes de grans violinistes com Jordi Coll, Eva Graubin i Kai Gleusteen.

 

Si l’apartem del món informàtic veiem que li agraden els esports en general però, especialment, el tennis.

Mònica Sala Esquius

Cardona. Graduada en Humanitats (especialitat d’Història) per la Universitat Pompeu Fabra i estudiant del Màster en Gestió Cultural a la Universitat de Barcelona.

Violinista a la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (amb les què ha enregistrat dos CDs), a la Jove Orquestra de les Comarques Gironines i a vàries agrupacions musicals de Cardona. Ha estat músic a la Jove Orquestra de la Catalunya Central (des de la seva fundació) i a la Jove Orquestra Simfònica del Vallès.

 

Apassionada de la història, treballa a la Fundació Cardona Històrica i ha treballat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural en tasques de gestió, informació, guiatge i interpretació del patrimoni. Llegir i viatjar són dues de les seves aficions.

David Santamaria Llavall

Santpedor. Antic escolà de Montserrat. Tècnic Superior en Producció Gràfica i en Producció Editorial. Màster en Gestió d’empreses i entitats culturals. Des de fa uns anys és responsable de la gestió de diferents entitats musicals i, actualment, acaba d’engegar un projecte de gestió cultural, Primèria Cultura.

Com a violinista és membre des dels inicis de la Camerata Bacasis i l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans. Membre de l’Orquestra Gèrminans i l’Orquestr:art, a banda de diverses col·laboracions amb altres conjunts musicals. Ha exercit de professor de violí en diferents escoles municipals de música durant més de 10 anys.

 

Li agrada no fer plans en el temps lliure i gaudir de cada moment improvisat amb les bones amistats.

Andreu Soldevila Corominas

Solsona. Actualment, cursant el Grau Superior de Música en l’especialitat de pedagogia del violí a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

És violinista de Camerata Bacasis des dels orígens de la formació. També és músic ocasional d’altres orquestres com l’Orquestra Gèrminans i l’Orquestra Cadí, entre altres. Membre de l’equip i músic del cicle “Escenes” del Tatrau Solsona.

 

Li agrada tocar el piano, viatjar arreu del món, mirar pel·lícules, anar al teatre, fer esport, jugar amb el seu gos, menjar bé, cuinar, sortir amb els amics i, en general... gaudir de la vida!

Berta Torras Vila

Manresa. Diplomada en Magisteri (Musical), Màsters en Adquisició de l’Anglès i Comunicació Intercultural i en Lingüística Aplicada. Apassionada per l’aprenentatge en el sentit més transversal de la paraula. Actualment, tècnica de suport a la recerca al Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura a la UAB, professora particular d’anglès i estudiant de doctorat en Educació. Però aprenent de la vida per sobre de tot!

 

Li apassionen els reptes, tot allò que ens fa créixer com a persones i la immensitat dels moments aparentment senzills. Li encanten les bandes sonores i té com a hobbies, la natura, la fotografia, el cinema, descobrir música, aprendre idiomes, devorar llibres... i el món! I si escriu sobre tot això... ja és la més feliç de l’Univers!

Queralt Valls Brunat

Sant Joan de Vilatorrada. Estudiant de pedagogia del violí a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i amb gran interès per la psicologia musical, la musicoteràpia i la biologia.

Violinista activa de la JOCC des de la seva creació. Ha estat membre de la JOSV, la JOIC, l’Orquestra Pedagògica de Collsuspina i a la Coral Escriny.

 

Per sortir de la rutina, li agrada anar a córrer i necessita també grans dosis de Trio Torreta, el seu grup de folk. Li apassiona viatjar sempre que pugui i, sinó, també li agrada passejar per la muntanya, fer excursions amb bicicleta, mirar les estrelles i llegir. Aprecia les estones de soledat i creu que l’amistat és el regal més gran del món.

Laia Verdú Hernández

Manresa. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses amb Màster d’especialització en Màrqueting. Actualment treballa i gaudeix en el món de l’alimentació i el màrqueting. Nyam!!

És membre de Camerata Bacasis des de la seva gestació i sempre ha estat enredada amb alguna formació o altra; “el violí i el cant m’han regalat grans amics i alegries. Que no pari la música!”.

 

Li encanta nedar a contracorrent però també poder gaudir d’un bon vermut, descobrir nous racons propers i llunyans i aprendre noves llengües.

Clàudia Cabanas Traserra

Berga. Estudiant del Grau en Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i de l’últim curs del Grau Professional de Música al Conservatori del Liceu de Barcelona.

Ha participat en nombroses orquestres entre les que destaquen la Jove Orquestra Berguedà, la Jove Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica del Vallès (col·laboradora), la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i la Jove Orquestra de l’Auditori de Girona.

 

A part de la música, li agrada passar estones fent ioga, llegir novel·la negra sueca, preparar àlbums de fotos i, per desconnectar, caminar a l’aire lliure.

Àuria Iglesias Malagarriga

Santpedor. Actualment està estudiant 6è de Grau Professional al Conservatori de Música de Manresa amb l’objectiu de presentar-se a les proves d’accés al superior de música per a realitzar estudis de pedagogia musical.

Va ser membre de la Jove Orquestra de Sant Cugat i actualment també forma part de la Jove Orquestra de la Catalunya Central i l’Orquestra Pedagògica de Collsuspina.

 

Fora de l’entorn musical, realitza un curs de teatre als Carlins de Manresa, és membre activa i monitora de l’esplai de joves de Santpedor GEPS i, quan té temps lliure, li agrada fer esport, caminar i sortir a l’aire lliure amb els amics.

Maria Rovira Bascompte

Avià. Estudiant de l’últim curs de Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona i de 6è de Grau Professional de Música al Conservatori de Barcelona amb David Olmedo.

Ha format part, durant tres anys, de l’Orquestra Simfònica Juvenil de Catalunya i ha participat, en quatre ocasions, amb la Jove Orquestra Simfònica del Vallès. També ha rebut classes dels violinistes Àlex Garcia i Corrado Bolsi.

 

Li agrada passar molt temps amb els amics i amb la família (per això considera que el dia de Nadal és el millor dia de l’any!). Forma part de l’AEIG Sebastià Montraveta de Gironella des de petita i actualment n’és cap, una “feina” que l’omple i la satisfà molt.

Associació Musical de la Catalunya Central / Tots els drets reservats