Director

Jordi Coll Claret

Violinista i director musical de l’orquestra.

Format a l’Escolania de Montserrat sota la direcció d’Ireneu Segarra, continuà els estudis musicals al Conservatori Superior de Barcelona, on fou alumne de violí d’Eva Graubin. Posteriorment es traslladà al Koninklij Conservatorium de La Haia (Holanda), on obtingué la llicenciatura de violí amb M. Biesta i K. Hülsmann –solistes de la Rotterdam Philharmonic– i realitzà un postgrau de música de cambra amb K. Hülsmann i metodologia d’ensenyament del violí amb el reconegut pedagog i director Qui van Woerdekom, amb el qual també va estudiar direcció.  Jordi Coll ha estat membre del Trio Artàbria (cordes i piano) i Quartet de Corda Dialogue (premiats als concursos de Joventuts Musicals i Montserrat Alavedra).  Ha col·laborat i col·labora amb les orquestres Ciudad de Granada, Real Filharmonía de Galícia, Barroca de Sevilla, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Pablo Sarasate (Pamplona) i Nacional Clàssica d’Andorra. Actualment, és professor de violí i director de l’Orquestra del Conservatori de Música de Manresa i director de la Camerata Bacasis.

Músics

Laura Casals Vilamú
Laura Casals Vilamú 1993

Violinista i presidenta de l’orquestra.

Graduada en el Grau Superior d’interpretació de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha cursat el Màster en Estudis Orquestrals al Musikene i actualment compagina la feina de pedagogia musical amb la participació en diverses orquestres professionals com l’ Orquestra Simfònica del Vallès, Simfonova, la OSSB, o l’Orquestra de gravació de bandes sonores amb Kreomusica S, entre altres.

Núria Carreras Marceló
Núria Carreras Marceló 2004

Contrabaixista

Actualment compagina els estudis de Grau Professional al Conservatori dels Pirineus i el Batxillerat.

Meritxell Sociats Font
Meritxell Sociats Font 2002

Violoncelista i membre de la comissió de comunicació de l’orquestra

Graduada en el Grau Professional de violoncel a l’Escola de Música d’Artés, actualment cursa estudis universitaris.

Anna Caballero Benito
Anna Caballero Benito 2006

Contrabaixista i membre de la comissió d’arxiu de l’orquestra

Graduada en el Grau Professional de contrabaix al Conservatori de Música de Manresa, actualment cursa estudis universitaris.

Carla Altimiras Pardos
Carla Altimiras Pardos 2005

Violoncelista

Actualment compagina els estudis de Batxillerat amb el Grau Professional al Conservatori de Música de Manresa.

Cèlia Navarro Lupón
Cèlia Navarro Lupón 2003

Violoncelista

Graduada en el Grau Professional de violoncel al Conservatori de Música de Manresa, actualment cursa estudis universitaris.

Aina Fontanet Serracarbasa
Aina Fontanet Serracarbasa 2003

Violinista

Graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa, actualment cursa estudis universitaris.

Eva Camposo Roca
Eva Camposo Roca 1998

Violinista i membre de la comissió de comunicació de l’orquestra

Graduada en Publicitat i Relacions Públiques, compagina la seva feina amb la participació a orquestres com La Bacasis. També participa en la coral clàssica Polifònica de Puig-Reig i en el grup vocal Giovinetto (Puig-Reig). Actualment cursa el Màster en Gestió Cultural i Musical.

Gerard Girbau Llonch
Gerard Girbau Llonch 1990

Violoncelista

Graduat en el Grau Professional de violoncel al Conservatori de Música de Sabadell amb Premi d’Honor. Ha rebut classes de perfeccionament amb Leonid Gororkhov, Naví Cabestany i José Mor i ha format part de diverses orquestres professionals tant a Catalunya com a Suïssa com ara la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra Simfònica del Vallès o la Orchestergesellschaft Zürich, entre d’altres.

Xavier Peramiquel Castellà
Xavier Peramiquel Castellà 2003

Violinista i membre de la comissió de logística de l’orquestra

Graduat en el Grau Professional de violí a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Municipal de Música de Manresa, actualment està cursant estudis superiors de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu.

Queralt Valls Brunat
Queralt Valls Brunat 1995

Violinista

Graduada en Pedagogia de l’Instrument a l’ESMUC i en l’especialitat de violí clàssic, i violí jazz com a segon instrument. Ha participat de moltes orquestres clàssiques, encara que actualment està focalitzada amb el món de la música tradicional i folklòrica catalana i europea.

Andreu Soldevila Corominas
Andreu Soldevila Corominas 1992

Violinista i responsable i coordinador de la comissió de plantilla de l’orquestra

Gradutat en el Grau Superior de violí a l’ESMUC, actualment treballa com a professor de violí, viola i orquestra a diverses escoles de música.

Mònica Roca Lladó
Mònica Roca Lladó 1992

Violinista i secretària de l’orquestra

Graduada en el Grau Superior de violí al Conservatori de Maastrich, Holanda. Actualment treballa com a professora de violí al Conservatori dels Pirineus i ha tocat en orquestres com la Nationaal Jeugd Orkest, o l’Orquestra de Cadaqués.

Mònica Sala Esquius
Mònica Sala Esquius 1993

Violinista i membre de la comissió de distribució de l’orquestra

Humanista i gestora cultural. Actualment és doctoranda en història, coordinadora i secretària del Festival AIMS i és la responsable de comunicació del Festival Espurnes Barroques. Graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa.

Antoni Requena Sucarrats
Antoni Requena Sucarrats 1993

Violinista i membre de la comissió d’arxiu, assistència i comunicació

Graduat en el Grau Superior d’interpretació de violí a l’ESMUC amb el professors Eva Graubin i Vlad Stanculeasa. Treballa també d’enginyer informàtic. És membre de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i ha tocat esporàdicament amb l’OBC, l’orquestra de cambra del Penedès i l’orquestra Terres de Marca entre altres. És membre d’Atriu Trio.

David Santamaria i Llavall
David Santamaria i Llavall 1982

Violinista, violista i responsable i coordinador de la distribució de l’orquestra

Graduat en el Grau Professional de violí al Conservatori de Manresa, actualment treballa com a gestor de projectes a l’Orquestra Simfònica del Vallès i coordina diversos projectes i festivals. Ha format part de diverses orquestres com Gèrminans o OrquestrArt.

Júlia Cabanas Traserra
Júlia Cabanas Traserra 1997

Violista

Graduada en el Grau Superior d’interpretació de viola al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, ha cursat el Màster en Estudis Orquestrals al Musikene, Donosti on actualment està cursant un postgrau de perfeccionament tècnic. Violista del Quartet Béquer, de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Sergi Renom i Vilardell
Sergi Renom i Vilardell 1995

Violinista i tresorer de l’orquestra.

Actualment està acabant el Grau Superior de violí a l’ESMUC on rep classes dels professors: Eva Graubin, Lina Tur, Alba Roca i Yuval Gotlibovich. Compagina aquests estudis musicals amb la feina d’enginyer informàtic. És membre de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya, l’Orquestra Solistes de Catalunya i l’Orquestra Vivace Assai, entre d’altres.

Berta Torras Vila
Berta Torras Vila 1986

Violinista i membre de la comissió de comunicació

Graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa i Doctora en Didàctica de la Llengua Anglesa, actualment treballa com a formadora de mestres.

Àuria Iglesias Malagarriga
Àuria Iglesias Malagarriga 1996

Violinista i responsable i coordinadora de la comissió d’arxiu de l’orquestra.

Graduada en el Grau Superior d’interpretació de violí al Conservatori Superior de Música del Liceu. Actualment està cursant el Màster de Formació de Professorat de Secundària amb l’especialitat de Música. Combina la feina de pedagogia musical amb la participació en algunes orquestres i formacions de petit format.

Bernat Molas Pous
Bernat Molas Pous 1993

Violoncel·lista i responsable de la comissió de distribució de l’orquestra

Graduat en el Grau Professional de violoncel al Conservatori de Manresa, ha estat membre de diverses joves orquestres, i de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. És membre també d’Artium trio. Actualment està treballant al Sincrotró ALBA.

Laura Gual
Laura Gual 1973

Violista i membre de la comissió de logística de l'orquestra

Graduada en el Grau Professional de viola al Conservatori de Manresa, actualment treballa a l’Escola Municipal de Música d’Artés. S’ha especialitzat en pedagogia musical a través del moviment i en la pedagogia de la música en edats primerenques.

Clàudia Cabanas Traserra
Clàudia Cabanas Traserra 1994

Violinista i responsable i coordinadora de la comissió de comunicació a l’orquestra

Musicòloga, postgraduada en Gestió del Negoci Global de la Música a la BSM-UPF i graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona. Ha format part de diverses orquestres joves com la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o la Jove Orquestra del Simfònica del Vallès, i també de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Actualment treballa com a professora de música a secundària.

Pere Requena Sucarrats
Pere Requena Sucarrats 2002

Violoncelista i membre de la comissió de la plantilla de l’orquestra

Graduat en el Grau Professional de violoncel al Conservatori de Música de Manresa. Actualment compagina els estudis matemàtics a la universitat amb la feina de professor d’Escola de Música. Ha rebut classes del prestigiós violoncelista Cristoforo Pestalozzi.

Jordi Garcia Altimiras
Jordi Garcia Altimiras 1995

Contrabaixista

Graduat en el Grau Profesional de contrabaix, és enginyer informàtic i actualment treballa com a consultor i desenvolupador.

Júlia Ferrer Torrescasana
Júlia Ferrer Torrescasana 1993

Violista i membre i coordinadora de la comissió de creació de projectes de l’orquestra

Graduada en el Grau Superior de Viola al Conservatori Superior del Liceu, també ha cursat el Màster en interpretació al Conservatorium Maastricht amb la Professora Julia Dinerstein. Ha participat en cursos i masterclasses amb E. Cantor, M. Tooten, Quartet Casals, Quartet Quixote, M. Kugel i M. Zemtsov, entre altres. Ha estat membre i colaboradora de diverses orquestres com la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya o la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i de diferents agrupacions de cambra, entre elles, Íbero Ensemble. Ha tocat en sales com el Palau de la Música Catalana, l’Atlàntida de Vic o el Muziekgebouw d’Eindhoven. Va participar com a viola solista al projecte Un Passeig pel Romanticisme amb la Camerata Bacasis interpretant el Doble concert de Bruch.

Maria Clotet Fons
Maria Clotet Fons 1991

Violinista i membre de la comissió de producció i distribució de l’orquestra

Graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa, actualment compagina estudis universitaris amb la docència.

Queralt Ballonga Casas
Queralt Ballonga Casas 1998

Violinista i membre de la comissió de logística de l’orquestra.

Graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa, actualment està cursant estudis universitaris.

Núria Bach Oller
Núria Bach Oller 1991

Violinista i membre de la comissió de producció i distribució de l’orquestra

Graduada en el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa, actualment treballa com a investigadora i és doctoranda en Geologia. Toca esporàdicament a l’orquestra de Collsuspina.

Sara Vallejo Rives
Sara Vallejo Rives 1994

Violoncellista

Graduada en el Grau Professional de violoncel al Conservatori de Música de Manresa, és criminòloga i actualment treballa com a dinamitzadora sociocultural.

Cèlia Roca Matamala
Cèlia Roca Matamala 2005

Violoncelista i membre de la comissió de plantilla de l’orquestra

Actualment està cursant estudis de Batxillerat.

Marina Fargas Soler
Marina Fargas Soler 2003

Violinista

Actualment compagina els estudis universitaris amb el Grau Professional de violí al Conservatori de Música de Manresa. Ha estat membre de joves orquestres com la Youth Philarmonic Orchestra (YPO) i The North High School Orchestra. Ha rebut classes de Alyze Dreiling.