Jordi Coll Claret

Jordi Coll Claret

Format a l’Escolania de Montserrat sota la direcció d’Ireneu Segarra, continuà els estudis musicals al Conservatori Superior de Barcelona, on fou alumne de violí d’Eva Graubin. Posteriorment es traslladà al Koninklij Conservatorium de La Haia (Holanda), on obtingué la llicenciatura de violí amb M. Biesta i K. Hülsmann –solistes de la Rotterdam Philharmonic– i realitzà un postgrau de música de cambra amb K. Hülsmann i metodologia d’ensenyament del violí amb el reconegut pedagog i director Qui van Woerdekom, amb el qual també va estudiar direcció. 

Jordi Coll ha estat membre del Trio Artàbria (cordes i piano) i Quartet de Corda Dialogue (premiats als concursos de Joventuts Musicals i Montserrat Alavedra). 

Ha col·laborat i col·labora amb les orquestres Ciudad de Granada, Real Filharmonía de Galícia, Barroca de Sevilla, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Pablo Sarasate (Pamplona) i Nacional Clàssica d’Andorra.

Actualment, és professor de violí i director de l’Orquestra del Conservatori de Música de Manresa i director de la Camerata Bacasis.

No Comments

Post A Comment